Een boerderij vol creativiteit

Annette verlaat in 1985 de stad Den Haag voor het dorp Oldemarkt, nadat ze getrouwd is met haar penvriend Henk. Vijf jaar later verhuizen zij naar het melkveebedrijf in IJsselham. Om contacten te leggen in de omgeving begint Annette het geven van kook- en creatieve workshops. Dit is het begin van Annette's Creafarm.

Sinds 1985 zitten Henk en Annette in maatschap en inmiddels wonen wij al ruim 30 jaar op de boerderij. In 1999 overlijdt Henks vader, waarna ze het bedrijf overnemen en Annette meer gaat helpen. Wel gaat ze door met haar workshops. Later komt ook neef Floris in de maatschap. Ondertussen verslechtert de gezondheid van Annette. Ze wordt diabeet en hartpatiënt en mag geen fysiek zwaar werk meer verrichten. Annette: "Henk werkt op het bedrijf, ik help waar ik kan en doe de administratie en Floris werkt zowel bij een loonwerker als op het bedrijf. Mijn schoonmoeder en -zus helpen iedere woensdagochtend mee met schoonmaken op en rondom de boerderij. Daarnaast springen drie jongens uit de buurt zo nu en dan bij."

Overstap naar A-ware

Zo'n vijf jaar geleden maken Henk, Annette en Floris de overstap naar Royal A-ware. Vier jaar lang hebben ze binnen de boerderijmelkstroom geleverd en sinds 2021 binnen de Zaanse Hoeve-melkstroom. Met deze melkstroom zijn ze één van de boeren die levert aan Albert Heijn. Vanaf 2023 gaan ze leveren volgens de melkstroom Beter voor.

Annette's Creafarm

In 1999 start Annette met Annette's Creafarm, waarvan Annette's Tupperfarm en Annette's Beautyfarm een onderdeel zijn.

"Onder de noemer Annette's Tupperfarm geef ik kookworkshops met Tupperware producten. Dit doe ik voornamelijk digitaal via Zoom, Whatsapp- en Facebook-groepen of in mijn cursusruimte. Daarnaast geef ik vanuit Annette's Beautyfarm Aromatouch-massages met essentiële oliën. Deze natuurlijke oliën gebruik ik ook weleens bij mijn kookworkshops" , vertelt Annette.

Op het bedrijf heeft Annette een cursusruimte ingericht waar ze workshops geeft en Tupperware-producten presenteert.

Tijdens de kookworkshops staan koolhydraatarme recepten en zuivelproducten centraal. Annette:'Als diabeet heb ik geleerd dat natuurlijke en volle producten het beste voor mij zijn. Hierdoor heb ik minder insuline nodig.'

Annette's creativiteit houdt hier zeker nog niet op. Kijk op deze site wat ze nog meer doet.

Bron: Intervieuw Royal A-ware "Kaas op de Plank november 2022 #33

 

 

 

© 2007 - 2024 Annette`s Creafarm | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel