Vorige Artikel 1 van 1 Volgende

Wat is erythritol?

Erythritol is een natuurlijk product (suikeralcohol) en staat ook wel bekend als polyol. Erythritol wordt verkregen door fermentatie van glucose door een gist. Het valt onder de groep niet-intensieve zoetstoffen en is 100% natuurlijk. In tegenstelling tot intensieve zoetstoffen zoals aspartaam en sucralose ondergaat erythritol geen chemische processen en kent deze suikervervanger geen nare bijwerkingen. Het heeft het e-nummer E968 en is niet schadelijk voor de gezondheid. Deze natuurlijke zoetstof is bovendien veilig verklaard door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA). Erythritol kan veilig worden gebruikt in voedingswaren.

Erythritol levert geen energie voor het lichaam, je krijgt hiermee dus geen calorieën binnen. Dit komt doordat het grotendeels door het bloed wordt opgenomen en daarna via de urine wordt uitgescheiden.

In tegenstelling tot de meeste zoetstoffen, zien de suikervervangers van Sukrin er hetzelfde uit als bruine of witte suiker. Het is een zeer geschikte vervanger van suiker. Bovendien hebben ze dezelfde smaak als suiker en kunnen ze ook in dezelfde hoeveelheden worden gebruikt. Sukrin kan dus gebruikt worden in plaats van kristalsuiker voor in de thee of koffie, maar het is ook zeer geschikt om mee te bakken.


Zijn suikervervangers schadelijk of ongezond?

Er zijn geen wetenschappelijke nadelen van Erythritol bekend. Sukrin suikervervanger is een natuurlijk product zonder nare bijwerkingen. Overmatig gebruik kan echter wel een laxerende werking hebben. Sukrin producten bevatten geen kunstmatige componenten.


Is Sukrin toegestaan tijdens een dieet?

Sukrin is geschikt voor mensen die bewuster en gezonder willen eten of bijvoorbeeld voor mensen die bezig zijn met een dieet en hier toch graag een zoete smaak aan willen toevoegen. Doordat de suikervervangers geen koolhydraten bevatten, zijn deze zeer geschikt tijdens een koolhydraatarm dieet en het proteïne dieet. De verschillende soorten meel die Sukrin aanbiedt, bevatten veel eiwitten, wat de producten geschikt maakt voor een eiwitrijk dieet. Sukrin is overigens ook een uitkomst voor mensen die geen dieet volgen, maar gewoon gezond willen eten met minder suiker.

© 2007 - 2022 Annette`s Creafarm | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel